5 найкращих зігріваючих напоїв.

Які напої найкраще зігрівають холодної пори? Експерти «ЮНІСОН СТРАХУВАННЯ» готові поділитися з вами своїми порадами з цього приводу.

Головне застереження – пити алкоголь «для зігріву» дуже небезпечно. Міцні напої підсилюють кровообмін і розширюють судини, завдяки чому, дійсно, відбувається приток крові, і людина відчуває тепло. Проте на відкритому холодному повітрі це призводить до швидкої втрати тепла організмом. «Грітися» таким чином безпечніше в теплому приміщенні. Проте, наші експерти радять користуватися більш безпечними засобами, про які піде мова нижче.

  1. 1. Чай.

Звичний нам чай – це універсальний зігріваючий напій. Найбільше в зимову пору стане в нагоді чай з прянощами (особливо імбирний), з ягідним варенням чи з сушеними ягодами (малина, калина, горобина, обліпиха), з медом та лимоном. В китайській чайній традиції вважається, що зелений чай охолоджує, а чорний – зігріває. Для зігрівання згодяться також латиноамериканські сорти чаю – мате та лапачо. У будь-якому разі, чай – випробуваний і звичний тонізуючий напій, який, до того ж, не містить алкоголю – отже, доступний всім без винятку.

 

 

  1. 2. Какао.

Какао містить багато тонізуючих речовин, і є дуже калорійним напоєм. До того ж, ароматичні речовини, що містяться в какао, сприяють виробленню ендорфінів, а отже – підвищенню настрою. Тож, якщо похмурого зимового дня ви захочете підбадьорити себе чимось гаряченьким та смачненьким – сміливо замовляйте кухлик какао.

 

 

 

 

3. Глінтвейн.

З німецької мови слово «глінтвейн» переводиться як «палаюче вино». Зазвичай цей напій готують з гарячого червоного вина, з додаванням спецій, прянощів та фруктів. Рецептів глінтвейну існує безліч, проте існує два спільні застереження: вино не варто доводити до кипіння, і не слід використовувати для приготування напою алюмінієвий посуд. Також зауважте, що існує безалкогольна версія цього напою – з використанням фруктового соку замість вина. Цей варіант буде в нагоді тим, хто перебуває за кермом або з інших причин не може вживати алкоголь.

 

 

  1.  
  2.  
  3. 4. Грог.

Свого часу англійський адмірал Вернон розпорядився розбавляти ром, що видавали матросам, водою. Незабаром моряки збагнули, що якщо додавати в отриману рідину спеції – напій ставав смачним і добре зігрівав під холодними вітрами. Сьогодні для приготування грогу використовують найрізноманітніші спеції, прянощі, мед, фрукти, соки і навіть вершки. Тож, в принципі, грог та глінтвейн – напої подібні, лише за основу грогу замість вина беруться більш міцні напої – ром, коньяк або горілка.

 

 

 

  1.  
  2.  
  3. 5. Кава.

Кава, сама по собі, як і будь-який гарячий напій, що містить велику кількість ендорфінів, сприяє підвищенню тонусу організму. Проте, маленької чашечки еспресо для зігрівання буде недостатньо, тож, аби повноцінно зігрітися, слід випити велику чашку латте, капуччіно або американо, в яку варто додати кориці чи кардамону. Подорожнім в горах можуть запропонувати каву з коньяком чи бальзамом – це теж непоганий варіант, якщо дотримуватися застережень щодо вживання алкогольних напоїв.

 

Експерти «ЮНІСОН СТРАХУВАННЯ» зазначають, що зимова погода є підступною, і вберегтися від холоду не завжди є можливість. Зауважимо, що обмороження визнаються нещасним випадком і покриваються за програмами страхування від нещасного випадку, поліс якого ви можете придбати в нашому інтернет-магазині.

googlef3f44d3f0ec0258c.html