Наскільки безпечно обідати на українських заправках влітку?

Свого часу ми ділилися з вами результатами зимового дослідження ресторанного харчування на українських заправках. Тоді ми переконалися, що тягти з собою у подорож «тормозок» або термос з чаєм нема жодної потреби – адже в дорозі на вас чекає смачний та поживний (і, будемо відверті – доволі доступний за ціною) обід.
Червень – час повернутися до питання ресторанного харчування в дорозі. Адже літо – час відпусток і подорожей, а в спекотні дні харчі частенько псуються і швидко втрачають свіжість.
У дослідженні ми спираємося як на свої власні враження від обідів на заправках, так і на думку Інституту споживчих експертиз, який провів доволі фундаментальне дослідження з цього приводу, включаючи лабораторні аналізи на вміст шкідливої мікрофлори.
 Деякі мережі АЗС (ТНК, AMIC, ANP, БРСМ) віддають перевагу стандартним і простим способам «заморити хробачка», продаючи з гарячої їжі лише хотдоги та каву з чаєм. Їм варто урізноманітнювати сервіс – адже сьогодні вимогливий автомобіліст вже насторожено заїжджає на заправку, де немає крамниці та хорошої кав’ярні, не спокушаючися навіть нижчими цінами на паливо.
Повноцінні ресторани функціонують  в мережах WOG (WOG Cafe), ОККО (A-la minute та Pasta Mia), КЛО (Борщ), SOCAR (Buta Café) та UPG (Vivo Café). Остання мережа закладів громадського харчування утворилася доволі недавно, тож поки що очікувано долає «хвороби зростання». В той же час, найбільш досвідченими на ринку є ресторани мереж WOG та ОККО, які вдосталь представлені на основних магістралях країни.
Перш за все – гарна новина від Інституту споживчих експертиз: жодної шкідливої мікрофлори в досліджуваних зразках не виявилося. Усі продукти були свіжими та безпечними, тож харчуватися на усіх згаданих заправках можна цілком безпечно.
Щодо перших блюд, то швидкістю порадували офіціанти WOG Cafe, які національний український продукт – борщ – подали за 5 хвилин. Незважаючи на те, що він готується з концентрату (завдяки чому досягається така швидкість), він виявився доволі смачним. А найбільший асортимент борщів очікувано пропонується в однойменній мережі.
Щодо других страв, то Buta Café традиційно дотримується близькосхідного асортименту – кебаби з різних видів м’яса. Інші заклади пропонують більш широкий асортимент – ті ж таки м’ясні страви з гарнірами, пасти, піцци, страви з риби. Так само до смаку експертам припали і салати, що пропонують ресторани усіх досліджених мереж АЗС.
Широкий асортимент напоїв пропонується в усіх системах – є чим збадьоритися (різноманітні види кави, чаю та гарячого шоколаду) та освіжитися (соки, фреші, мінералка). Buta Café традиційно радує східним колоритом, пропонуючи відвідувачам прохолодний айран – звичайно, цей напій доволі на любителя, проте спрагу тамує чудово.
Любителі солодкого так само зможуть порадувати себе вишуканими десертами – проте, радимо все ж перевіряти свіжість страви, особливо якщо збираєтеся частувати нею діточок.
Тож спокійно вирушайте в дорогу, і смакуйте досхочу страви у придорожніх ресторанах. А щоб почуватися упевнено і спокійно – захопіть в дорогу поліс страхування автомобіля, який ви зможете замовити в нашому інтернет-магазині http://ugic.com.ua/strakhuvannya-transportu/kasko/ 

googlef3f44d3f0ec0258c.html